AirlinesNieuwsOnderwerpProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Klanten in de rij voor nieuwe MAX 10, een overzicht

De bestellingen voor de net gepresenteerde Boeing 737 MAX 10 komen binnen.Boeing bevestigt de eerste klanten van het nieuwe toestel.

Lion Air
Het Indonesische Lion Air heeft met Boeing een ‘Memorandum of Understanding’ ondertekend voor de aanschaf van 50 737 MAX 10’s. De deal die nog afgerond moet worden heeft een waarde van 6,24 miljard dollar.

TUI
De eerste Europese klant van de MAX 10 is TUI. De maatschappij bestelt 18 toestellen van het type, met een optie voor tien extra. Er waren al 70 MAX-toestellen in optie genomen, hiervan worden 18 omgezet naar de MAX 10. Een woordvoerder van TUI kon aan Up in the Sky nog niet bevestigen of er MAX-10 toestellen naar TUIfly Nederland gaan. De verdeling over de TUI-airlines is nog niet bekend. Wel is duidelijk dat TUIfly de MAX 8 eind dit jaar ontvangt.

Tibet
Leasemaatschappij Tibet kondigt aan twintig 737 MAX-toestellen aan te schaffen. Een deel hiervan betreft 737 MAX 8’s, de andere vliegtuigen zijn MAX 10’s. Het gaat om een Memorandum of Understanding.

SpiceJet
Het Indiase SpiceJet bestelt twintig nieuwe MAX 10’s en zet een eerdere bestelling voor MAX 8’s om in nog eens twintig. De bestelling moet nog worden afgerond.

CDB
Een grote order voor CDB Aviation. De leasemaatschappij bestelt naast 42 B737 MAX 8’s en acht 787-9 Dreamliners, tien MAX 10’s. In totaal heeft de order een waarde van 7.4 miljard dollar. De bestelling moet nog worden afgerond.

GECAS
Leasemaatschappij GECAS uit Amerika bestelt twintig 737 MAX-10’s. Hiermee worden twintig uitstaande orders voor kleinere varianten omgezet.

BOC
Boeing maakte BOC Aviation bekend als eerste officiële klant voor de MAX 10. De Chinese leasemaatschappij ondertekende een Memorandum of Understanding voor de aanschaf van tien toestellen voor in totaal zo’n 1 miljard euro (1,25 miljard dollar).

Meer klanten
Volgens Boeing zijn er al tien klanten gevonden. Waarschijnlijk worden deze week meer maatschappijen bekendgemaakt. Houd het dossier van de Paris Air Show bij voor de laatste updates.

Tags

Gerelateerde artikelen

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het betere luchtvaartnieuws.