OnderwerpProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Nieuw Airspace-interieur voor A320 – foto’s

Airbus biedt het Airspace-interieurconcept in de toekomst ook aan op de A320, zo maakte de vliegtuigfabrikant bekend tijdens de Paris Air Show.

Het ruimtelijke interieur is in 2016 onthuld in de A330neo en wordt ook in de A350 geïntroduceerd. De A320 komt daar nu bij.

Airspace
Kenmerken van het Airspace-interieur zijn onder meer vergrootte bagagevakken, de zogenaamde Airspace Bin, met plaats voor zwaardere bagage, speciale verlichting die zich gedurende de vlucht aanpast aan de tijd en sfeer en nieuwe panelen waardoor de cabine iets breder wordt. Ook de toiletten zijn gemoderniseerd ten opzichte van het reguliere interieur.

Retrofit
Het volledige “Airspace Interieurpakket” moet in 2020 beschikbaar zijn voor maatschappijen. Bij een retrofit van de cabines wordt ook de huidige hardware vernieuwd. De A320neo wordt voorlopig niet uitgevoerd met het nieuwe interieur. Ook voor de A350 is het interieur in de toekomst een optie. De A330neo, die later dit jaar in gebruik wordt genomen, krijgt als eerste het Airspace-interieur.

Foto’s
(c)Airbus

(c)Airbus

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close