OnderwerpProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Nieuw Airspace-interieur voor A320 – foto’s

Airbus biedt het Airspace-interieurconcept in de toekomst ook aan op de A320, zo maakte de vliegtuigfabrikant bekend tijdens de Paris Air Show.

Het ruimtelijke interieur is in 2016 onthuld in de A330neo en wordt ook in de A350 geïntroduceerd. De A320 komt daar nu bij.

Airspace
Kenmerken van het Airspace-interieur zijn onder meer vergrootte bagagevakken, de zogenaamde Airspace Bin, met plaats voor zwaardere bagage, speciale verlichting die zich gedurende de vlucht aanpast aan de tijd en sfeer en nieuwe panelen waardoor de cabine iets breder wordt. Ook de toiletten zijn gemoderniseerd ten opzichte van het reguliere interieur.

Retrofit
Het volledige “Airspace Interieurpakket” moet in 2020 beschikbaar zijn voor maatschappijen. Bij een retrofit van de cabines wordt ook de huidige hardware vernieuwd. De A320neo wordt voorlopig niet uitgevoerd met het nieuwe interieur. Ook voor de A350 is het interieur in de toekomst een optie. De A330neo, die later dit jaar in gebruik wordt genomen, krijgt als eerste het Airspace-interieur.

Foto’s
(c)Airbus

(c)Airbus

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button