NieuwsOnderwerpProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Boeing denkt aan supersonisch vliegen

Als het aan vliegtuigbouwer Boeing ligt vliegen er over enkele jaren weer supersonische verkeersvliegtuigen. Dat zei CEO Dennis Muilenburg tegen CNBC.

Bij het verdwijnen van de Concorde brak het einde aan van het supersonische tijdperk.

Sneller
“Ik verwacht dat je deze toestellen binnen een a twee decennia weer in werkelijkheid ziet”, aldus Muilenburg. De vliegtuigen van die tijd vliegen volgens hem een stuk sneller. Waarschijnlijk worden snelheden van 6.000 kilometer per uur bereikt. Ter vergelijking, de Concorde had een kruissnelheid van zo’n 2.400 kilometer per uur.

Rendabel
CEO van Leasemaatschappij ALC reageerde: “Het is voor mij nu nog moeilijk om te geloven dat over een jaar of 15-20 dergelijke vliegtuigen zo betaalbaar zijn dat luchtvaartmaatschappijen de overstap maken.” Op dit moment zijn supersonische vliegtuigen nog niet rendabel. Dit was een van de redenen dat het Concorde-programma is gestopt.

Boom
Vliegtuigontwikkelaar Boom Technology is al vergevorderd met de ontwikkeling van een supersonisch vliegtuig. Het bedrijf verwacht in 2023 de eerste versie met een capaciteit voor 55 passagiers te kunnen leveren.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close