fbpx
BestellingenNieuwsOnderwerpenProfessional

KLM bestelt extra Embraers

KLM wil haar Cityhopper-tak verder uitbreiden en koopt daarom nieuwe toestellen. De maatschappij heeft twee extra Embraer 190’s besteld, zo werd vandaag bekend.

De vliegtuigen worden voor de zomer van 2018 verwacht en bieden plaats aan 100 passagiers. Uiteindelijk zal de Cityhopper-vloot bestaan uit 49 Embraers, waarvan 32 E190’s en 17 kleinere E175’s.

“Binnenkort worden de 67 bestemmingen van KLM Cityhopper alleen bediend met Embraer-toestellen. Momenteel zijn al 38 van onze 47 toestellen, die gezamenlijk 105.000 vluchten per jaar uitvoeren, van het type Embraer”, aldus Cityhopper-directer Boet Kreiken. Naast de Embraers vliegt Cityhopper nu nog met Fokker 70’s, maar die verdwijnen in oktober.

Zeer tevreden
KLM is zeer tevreden met de Braziliaanse toestellen en heeft er daarom twee extra besteld. Kreiken: “De 2×2 stoelindeling in de cabine is, in combinatie met de punctualiteit en technische betrouwbaarheid van onze E-Jet vloot, de belangrijkste reden voor onze samenwerking met Embraer.”

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button