fbpx
AirlinesFrequente reizigersOnderwerpen

Qatar Airways toont nieuwe business class in Parijs

Qatar Airways heeft maandag haar nieuwe business class getoond aan het publiek op de Paris Air Show. De maatschappij had al eerder afbeeldingen vrijgegeven, maar nu is het product voor het eerst in levenden lijve te bewonderen. De Qsuite is volgens Qatar Airways revolutionair omdat het zowel in een private suite kan worden omgetoverd als in een twee- tot vierpersoonscompartiment. Daardoor moet het zowel mensen die op hun privacy gesteld zijn als zij die graag sociaal zijn aanspreken.

Qatar CEO Akbar al Baker was maandag op de Paris Air Show om zijn nieuwe business class te presenteren.

De eerste vliegtuigen die met de Qsuites zullen vliegen zijn de Boeing 777’s, waarvan Qatar er eentje naar Parijs had meegenomen. Vanaf 24 juni kunnen reizigers ervan gebruikmaken op de route Londen-Doha, kort daarna gevolgd door Parijs-Doha en New York-Doha. Qatar Airways vliegt ook met een Boeing 777 naar Amsterdam, maar het is nog niet bekend wanneer die route het nieuwe product krijgt.

Ter vergelijking: hieronder is de oude business class te zien van Qatar Airways in de triple seven. De Qsuites nemen precies evenveel ruimte in, waardoor het aantal stoelen gelijk kan blijven:

©Qatar Airways

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer
Back to top button