Naast het nieuwsNieuwsOverig nieuwsProfessional

American doet jeukend uniform weg

Het lijkt erop dat het personeel bij American de fel bekritiseerde uniformen weg mag doen.

Piloten en cabinemedewerkers kregen vorig jaar nieuwe uniformen, maar velen hebben sindsdien last van allergische reacties.

Oplossing
Een deel van het personeel wil dat de maatschappij terugkeert naar de oude uniformen. De vakbond voor cabinepersoneel Association of Professional Flight Attendants eiste eerder ook dat American de keuze voor nieuwe uniformen moest heroverwegen. American kwam met een korte-termijn oplossing, waardoor medewerkers een uniform konden krijgen van een andere leverancier. Woensdag maakte de maatschappij bekend volledig over te stappen naar een andere leverancier, waardoor iedereen nieuwe kleding krijgt. Maar eerst moet het contract –dat nog tot 2020 loopt– verstreken zijn.

Klachten
Vorig jaar introduceerde American een nieuw grijs, wollen uniform, ter vervanging van de traditionele marineblauwe uitvoering. Dit leidde meteen tot een stormvloed aan klachten. Flight attendants kregen onder andere last van hoofdpijn, huiduitslag, geïrriteerde ogen en ademhalingsproblemen.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close