fbpx
Naast het nieuwsNieuwsProfessional

American doet jeukend uniform weg

Het lijkt erop dat het personeel bij American de fel bekritiseerde uniformen weg mag doen.

Piloten en cabinemedewerkers kregen vorig jaar nieuwe uniformen, maar velen hebben sindsdien last van allergische reacties.

Oplossing
Een deel van het personeel wil dat de maatschappij terugkeert naar de oude uniformen. De vakbond voor cabinepersoneel Association of Professional Flight Attendants eiste eerder ook dat American de keuze voor nieuwe uniformen moest heroverwegen. American kwam met een korte-termijn oplossing, waardoor medewerkers een uniform konden krijgen van een andere leverancier. Woensdag maakte de maatschappij bekend volledig over te stappen naar een andere leverancier, waardoor iedereen nieuwe kleding krijgt. Maar eerst moet het contract –dat nog tot 2020 loopt– verstreken zijn.

Klachten
Vorig jaar introduceerde American een nieuw grijs, wollen uniform, ter vervanging van de traditionele marineblauwe uitvoering. Dit leidde meteen tot een stormvloed aan klachten. Flight attendants kregen onder andere last van hoofdpijn, huiduitslag, geïrriteerde ogen en ademhalingsproblemen.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button