fbpx
IncidentenNaast het nieuwsNieuws

Fairing toestel American laat los tijdens vlucht

Een toestel van American Airlines is woensdagavond omgekeerd nadat een fairing gedeeltelijk losliet.

Het vliegtuig, de Airbus A330-300 met registratie N277AY was onderweg van Charlotte Douglass naar Londen Heathrow als vlucht AA730.

Charlotte
De bemanning besloot terug te keren naar Charlotte. Voor de landing cirkelde het toestel nog minstens twee uur rond om voldoende brandstof te verbruiken. Uiteindelijk is het veilig geland.

Voorzorg
American Airlines meldt in Amerikaanse media dat het toestel na vertrek vanuit Charlotte te maken kreeg met mechanische problemen, ongeveer ter hoogte van de staat Virginia. Volgens de maatschappij vond de crew het verstandiger om uit voorzorg terug te keren dan de trans-Atlantische vlucht te maken.

Vervangend
Aan boord waren 258 passagiers en 16 bemanningsleden. De passagiers is een vervangende vlucht aangeboden.

Fairing
Een fairing is een stroomlijnkap aan de onderzijde van een vleugel. Het dient hoofdzakelijk voor het verminderen van de luchtweerstand. Een Airbus A330-300 heeft per vleugel vier stroomlijnkappen.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button