fbpx
AirlinesBestellingenOnderwerpenProfessional

CFM verkoopt ruim 1600 motoren in Parijs

Motorenbouwer CFM heeft op de Paris Airshow zeer goede zaken gedaan. Het bedrijf noteerde voor 27 miljard aan orders.

Het bedrijf verkocht in totaal 1658 motoren aan diverse maatschappijen.

Het Franse-Amerikaanse bedrijf produceert de CFM-56 en de LEAP-motoren, die onder de meeste narrowbody’s hangen. Zowel de oudere generatie narrowbody’s als de nieuwe 737MAX en de A320neo-family zijn leverbaar met de motoren van het bedrijf.

Waardering
“Deze airshow heeft onze verwachtingen ver overtroffen”, aldus Gaël Méheust, CEO van CFM. “Het is heel waardevol dat zoveel maatschappijen hun vertrouwen uitspreken in CFM om hun vliegtuigen aan te drijven. Het is nu aan ons om onszelf iedere dag te verbeteren.”

Orders
De grootste order in Parijs werd geplaatst door leasemaatschappij GECAS, die 200 Leap-motoren bestelde voor de A320neo-family. Andere grote klanten waren Avalon Leasing (150 Leap-1B), Spring Airlines (110 Leap-1A) en IAG (110 Leap-1A).

Onderhoud
Naast de orders werden ook langlopende onderhoudscontracten gesloten met IAG voor 110 motoren en met China Eastern voor 140 krachtbronnen.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button