fbpx
NieuwsOnderwerpenProfessionalVliegtuigen

Eerste vlucht Boeing 797 in 2024

De Boeing 797 moet in 2020 zijn beslag krijgen. Het nieuwe middle of the market toestel van Boeing moet vervolgens in 2024 voor het eerst vliegen. Dit meldt Aviation Week.

Het toestel moet de langverwachte opvolger van de 757 worden. Boeing werkt al jaren aan een nieuwe versie.

Tijdens de Paris Airshow lekte de eerste afbeelding van het mogelijke toestel uit. Op de afbeelding is het silhouet te zien, wat op het eerste oog tussen de 737 en 787 in zit.

Design
Mike Delaney, vicepresident bij Boeing Commercial Airplanes gaf tijdens de airshow een deel van de tijdslijn weg. Het design van het vliegtuig moet in 2020 worden afgerond. Het eerste toestel moet dan tussen 2021 en 2023 gebouwd worden en krijgt vermoedelijk 220 tot 280 zitplaatsen.

Eerste vlucht
De eerste vlucht staat gepland voor 2024, waarna het toestel het certificatieproces ingaat. In 2025 moet het vliegtuig voor het eerst bij een commerciële maatschappij vliegen.

Productie
Boeing weet al hoe het productieproces moet lopen. De bouwer bereidt zich hierop voor met computersimulaties. “We zijn heel vroeg in het proces en weten nu al hoe de final assembly eruitziet. We bouwen nu al delen in de computer”, aldus Delaney. Door deze manier van werken wil Boeing het productieproces goedkoper maken, waardoor ook het toestel goedkoper gemaakt kan worden.

Maatschappijen
Concrete klanten voor het toestel zijn er nog niet. United Airlines en Emirates hebben al wel interesse getoond. Akbar al Baker, CEO van Qatar Airways, is uitgesproken kritisch over het toestel. Hij noemt de ontwikkeling ‘een plaswedstrijd‘ tussen Airbus en Boeing.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button