fbpx
OnderwerpenProfessionalVliegtuigen

Jaar nu al geslaagd voor ATR

De Franse-Italiaanse vliegtuigbouwer ATR kan nu al terugkijken op een positief 2017. Op de Paris Airshow verkocht het bedrijf toestellen aan China en Afrika. Volgens Air-info heeft de vliegtuigbouwer het gewenste aantal orders inmiddels bereikt.

ATR heeft nu 89 toestellen verkocht, met ook nog twintig opties voor extra vliegtuigen.

In 2016 verkocht ATR slechts 36 vliegtuigen, in 2017 zijn er al 89 besteld. De Indiase carrier IndiGo bestelde vijftig ATR 72-600’s en ook Iran Air tekende eerder dit jaar voor twintig turboprops.

Nieuwe markt
Op Le Bourget boorde de vliegtuigbouwer twee nieuwe markten aan. Met twee Chinese bedrijven werden intentieverklaringen getekend voor in totaal zestien 42-600’s. Air Senegal bestelde als eerste Afrikaanse carrier twee ATR 72-600’s.

Positief
“De hoeveelheid orders laat de positieve evolutie van de markt zien. Het laat ook zien dat de vliegtuigen van ATR een optimale keuze zijn om nieuwe routes te openen tegen lage kosten”, stelt
Christian Scherer, CEO van het Frans-Italiaanse bedrijf.

Ontwikkeling
Naast de nieuwe markten is er ook nog de optie om de 72-600, nu het grootste toestel, te verlengen. Scherer liet eerder al weten die verlenging wel te zien zitten, maar geen haast te maken.

Backlog
Door de orders heeft het bedrijf een backlog van ongeveer 250 toestellen. Dit komt volgens de bouwer neer op de productie voor drie jaar.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button