AirlinesFrequente reizigerOnderwerpVliegvelden

Wizz opent eerste basis in West-Europa

Wizz Air heeft de eerste basis in West-Europa geopend. De carrier stationeert op Londen Luton één vliegtuig.

De eerste vlucht ging naar Kutaisi in Georgië.

Basis
De Hongaarse low-cost carrier vliegt al sinds 2004 op Luton, maar opent er nu pas een basis. In eerste instantie wordt er één A320 geplaatst. Door de nieuwe basis neemt het aantal bestemmingen toe naar 42. Dat is drie meer dan nu; de verbindingen naar Tel Aviv, Pristina (Kosovo) en Kutaisi in Georië zijn nieuw.

30 miljoen
De maatschappij vierde ook het vervoeren van de 30 miljoenste passagier van en naar Luton. In 2016 vervoerde het bedrijf meer dan vijf miljoen passagiers naar de luchthaven; daarmee was Wizz de tweede carrier op het vliegveld, achter easyJet.

Meer keuze
“We zijn trots dat we onze eerste basis in het Verenigd Koninkrijk kunnen openen. Wizz Air’s eerste vlucht ging naar Londen Luton, sindsdien hebben we 30 miljoen passagiers vervoerd. Onze nieuwe basis in Londen zorgt voor een aantal banen en de nieuwe bestemmingen zorgen voor meer keuze voor onze reizigers”, aldus Owain Jones,Chief Corporate Officer bij Wizz.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close