fbpx
OnderwerpenProfessionalVliegtuigen

Motorbouwer PowerJet klaar voor grotere Sukhoi

PowerJet, de Russisch-Franse motorbouwer van de Superjet, lijkt klaar voor het ontwikkelen van een grotere motor. Dit meldt ATW Online.

Vliegtuigbouwer Sukhoi houdt de optie voor een groter toestel al langere tijd open.

PowerJet is een samenwerking tussen het Franse Snecma, bekend van CFM, en het Russische UEC-Saturn. Het bedrijf levert de SaM146 motor voor de SSJ-100 van Sukhoi en bouwde er tot nu toe ongeveer 270. Naar eigen zeggen is het bedrijf klaar om een motor te ontwikkelen die een grotere versie van de Superjet in de lucht kan houden.

Analyse
Om de nieuwe versie te kunnen ontwikkelen, zijn krachtigere motoren nodig. Voor de motorbouwer aan de slag, gaat wil het bedrijf wel weten of er markt voor is. “We analyseren samen de markt. Daarna maken we de keuze of we de motor verder verbeteren of niet”, aldus PowerJet CEO Marc Sorel.

120 passagiers
De motor die PowerJet nu levert, is geschikt om 120 passagiers te vervoeren aan boord van een vliegtuig. Met een lichter toestel en betere aerodynamica kan de motor 125 passagiers aan. Bij de versie van 130 passagiers moet er wel een nieuwe motor komen.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button