AirlinesFrequente reizigerIndustrieNieuwsOnderwerpZakelijke Reiziger

Privé-airline Surf Air zet voet in Europa

De Amerikaanse airline Surf Air voerde vrijdag de eerste vlucht uit. Het bedrijf biedt reizigers abonnementen aan waarmee ze zo vaak kunnen vliegen als ze willen.

De eerste vlucht ging van Londen naar Ibiza, meldt Reuters.

Surf Air is al jaren actief in de Verenigde Staten en kondigde in 2016 aan ook naar Europa te komen. Het bedrijf hoopt dat de Europese vluchten voor twintig procent van de totale omzet gaan zorgen, stelt CEO Simon Talling-Smith.

3000 members
Volgens de CEO hebben ongeveer 3000 mensen op voorhand een membership gekocht, wat maandelijks recht geeft op een onbeperkt aantal vluchten. Voor 2150 euro kunnen leden tot 15 minuten voor vertrek nog een stoel boeken. Ook hoeven passagiers pas vijftien minuten voor vertrek op de luchthaven te zijn.

Routes
De eerste vlucht ging van Londen Luton naar Ibiza. Ook Zurich, Geneve en Cannes worden snel aan het netwerk toegevoegd. Daarna volgen andere Europese steden, waaronder Parijs, Barcelona en Amsterdam.

Vloot
De maatschappij vliegt nu nog met één Embraer Phenom 300, maar heeft bij Embraer en Pilatus extra toesteleln besteld. “In de Verenigde Staten hebben we nu twaalf toestellen van Pilatus en nog 43 besteld”, zegt Talling-Smith.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close