fbpx
Naast het nieuwsNieuwsTravel

Wegdromen van Maui | Video

Maui is het op één na grootste eiland van de staat Hawaii en telt over de 150,000 inwoners. In het klimaat is weinig onregelmatigheid te zien, zowel in de zomer als in de winter ligt het kwik tussen de 25 en 30 graden. De economie van Maui is grotendeels afhankelijk van toerisme, vooral bij Amerikaanse en Japanse toeristen is het eiland in de trek.

Maui is gevormd door twee vulkanen, de Haleakala Crater en de resten van de West Maui Volcano. De twee vulkanen zijn verbonden met elkaar door een dal, waardoor het eiland ook wel The valley Island wordt genoemd. Naast de indrukwekkende vulkanen heeft Maui ook prachtige stranden te bieden. Allen zijn toegankelijk voor het publiek, hier kan men zwemmen, surfen, kajakken, snorkelen en duiken. Bij toeval zijn ook bultrugwalvissen te bewonderen tijdens wateractiviteiten.

Om op het paradijs te komen moeten reizigers vanuit Europa er wel wat voor over hebben, de reis duurt gemiddeld 25 uur met tweemaal overstappen. Bovendien moeten reizigers ook nog sterk rekening houden met een jetlag, er is namelijk een tijdsverschil van 12 uur met Nederland. Eenmaal aangekomen kan men genieten van stranden, palmbomen, jungles en de resorts.

Een echte KLM 747 liefhebber?

Bestel de 747 Afscheidskalender dan hier!

Justin Au Yeung

Redacteur. Justin is al sinds zijn jeugd geinteresseerd in de luchtvaart. Hij is student aan de HvA, Aviation Studies. In de toekomst hoopt hij bij de luchtverkeersleiding te kunnen werken.

Gerelateerde artikelen

Back to top button