fbpx
AirlinesNieuwsNL NieuwsProfessional

AirAsia beste budgetmaatschappij

Skytrax heeft AirAsia uitgeroepen tot beste budgetmaatschappij ter wereld. Transavia komt niet voor in de top 10.

Paris Air Show

De winnaar werd op de Paris Air Show bekend gemaakt. “We nemen deze titel zeer serieus en zullen ons blijven verbeteren voor zowel onze passagiers als onze stakeholders,” liet Tony Fernandes, CEO van AirAsia weten.

Negende keer

Het is de negende keer dat de Maleisische maatschappij tot winnaar wordt uitgeroepen. Volgens Skytrax zijn de goede klantenservice, het vriendelijke cabinepersoneel en de efficiëntie van AirAsia de redenen dat het bedrijf tot winnaar is uitgeroepen.

Dubbel voor Norwegian

Ondanks de controverse over de trans-Atlantische plannen van de maatschappij pakte Norwegian dit jaar een ‘dubbel’ met de titel beste long-haul budgetmaatschappij van de wereld én beste long-haul budgetmaatschappij van Europa. Die laatste prijs is de vijfde op rij.

Transavia
In de lijst van beste low cost maatschappijen komt Transavia niet voor. In de Europese lijst staan onder meer wel RyanAir, Wizz Air, easyJet en Eurowings.

Skytrax
Skytrax is een adviesbureau dat onderzoek doet naar de kwaliteit in de publieke luchtvaart, zoals de kwaliteit van luchtvaartmaatschappijen en vliegvelden. Op basis daarvan reikt het jaarlijks prijzen uit voor de beste maatschappijen. Qatar Airways won deze week de prijs voor de beste luchtvaartmaatschappij ter wereld.

Top 10
In de top 10 staan twee Europese maatschappijen, drie Amerikaanse, vier Aziatische/Pacific en een Braziliaanse maatschappij. De volledige top 10:

1. AirAsia , Maleisië
2. Norwegian, Noorwegen
3. JetBlue, Verenigde Staten
4. easyJet, Verenigd Koninkrijk
5. Virgin America, Verenigde Staten
6. Jetstar Airways, Austrlië
7. AirAsiaX, Maleisië
8. Azul Linhas Aéreas Brasileiras, Brazilië
9. Southwest Airlines, Verenigde Staten
10. Indigo, India

Michiel Stol

Redacteur. Michiel is freelance journalist, die vroeger zoals veel jongens piloot wilde worden. Dat is hij uiteindelijk toch niet geworden. Voor Michiel is het mooiste plekje op de wereld toch wel het strand achter het vliegveld van Sint Maarten.

Gerelateerde artikelen

Back to top button