AirlinesIncidentenKLMNieuwsNL nieuwsOnderwerp

KLM Embraer keert terug

Een KLM Embraer E-190 is teruggekeerd naar Schiphol. Dat bevestigt KLM desgevraagd aan Up in the Sky.

Het toestel was zaterdag onderweg naar Edinburgh.

Vibratie
Een woordvoerster van KLM bevestigt dat het om motor vibratie ging en teruggekeerd is. Het toestel was onderweg op vlucht KL-1281. Volgens Aviation Herald was de Embraer met registratie PH-EZL vertrokken toen tijdens de klim vibratie werd gevoeld aan de linkermotor. De klim werd op 13.000 voet gestopt. Na overleg met de onderhoudsafdeling keerde het toestel terug en landde een half uur na take-off.

Hevig
Volgens Aviation Herald meldde de crew “high vibrations”. De KLM woordvoerster houdt het op “lichte motor vibratie.” De Embraer heeft zaterdag niet meer gevlogen. Zondag zette de E-190 koers naar Praag.

Vervangend
“De passagiers werden met een vervangend toestel naar Edinburgh gebracht”, aldus de KLM woordvoerster. Deze vertrok na een uur en driekwartier nadat de eerste vlucht vertrok. Uiteindelijk landden de reizigers met een vertraging van 105 minuten.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button