fbpx
NieuwsProfessionalVliegtuigen

Embraers kunnen nu verder dankzij de flaps

De E190 en de E195 hebben een update gekregen wat leidt tot een groter bereik van de toestellen. Door een aanpassing aan de flaps en slats kunnen beide toestellen nu verder vliegen dan voorheen. Dat maakte Embraer bekend tijdens de Paris Air Show.

E195-E2
Voor de E195-E2 geldt dat het nu een maximaal bereik heeft van 4800 kilometer, waar het eerst nog 4500 kilometer kon halen. Ook is het MTOW verhoogd met 800 kilogram. Het toestel kan nu met een totaal gewicht van 61.500 kilogram opstijgen.

E190-E2
De optimalisaties betekenen voor de E190-E2 dat het vooral vanaf korte banen meer bereik heeft, doordat de koud/warmte prestaties beter zijn geworden. Zo kunnen vluchten vanaf bijvoorbeeld Denver nu 300 kilometer extra vliegen. Vanaf korte banen als London City betekent het dat het toestel zo’n 180 kilometer meer bereik heeft.

Betere positie

Volgens CEO John Slattery zijn de verbeteringen ‘conservatieve schattingen’ na de eerste tests. Maar deze verbeteringen zorgen volgens hem voor een betere marktpositie (op de 70 tot 130 stoelen toestellen) van de E2-lijn. “Een enorm aantal toestellen in het segment met 70-150 stoelen is aan het verouderen en moet vervangen worden.”

20 jaar E145
Op Le Bourget viert het Braziliaanse Embraer de twintigste verjaardag van de E145. Volgens de bouwer vliegen er 73 maatschappijen in 40 landen met dit toestel. In totaal zijn er zijn 1749 toestellen besteld over de 20 jaar. 1317 zijn er inmiddels opgeleverd. Voor de Paris Air Show had Embraer een special livery meegenomen.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Michiel Stol

Redacteur. Michiel is freelance journalist, die vroeger zoals veel jongens piloot wilde worden. Dat is hij uiteindelijk toch niet geworden. Voor Michiel is het mooiste plekje op de wereld toch wel het strand achter het vliegveld van Sint Maarten.

Gerelateerde artikelen

Back to top button