LiefhebberNaast het nieuwsNieuws

Laatste vlucht AF Concorde 14 jaar geleden – video

Dinsdag was het precies veertien jaar geleden dat Air France haar laatste supersonische vlucht uitvoerde. De Concorde, die ruim 2000 kilometer per uur kon vliegen en zo’n honderd passagiers vervoerde, werd te duur en kreeg een slecht imago door een crash. Op 27 juni 2003 vloog de Concorde met registratie F-BVFC van Parijs naar Toulouse, waar een juichende menigte van vele tienduizenden mensen stond te wachten. Het toestel is tegenwoordig nog altijd in de Franse stad te zien als museumstuk. Bekijk hieronder de beelden van de laatste vlucht:

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer
Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/