LiefhebberNaast het nieuwsNieuws

Laatste vlucht AF Concorde 14 jaar geleden – video

Dinsdag was het precies veertien jaar geleden dat Air France haar laatste supersonische vlucht uitvoerde. De Concorde, die ruim 2000 kilometer per uur kon vliegen en zo’n honderd passagiers vervoerde, werd te duur en kreeg een slecht imago door een crash. Op 27 juni 2003 vloog de Concorde met registratie F-BVFC van Parijs naar Toulouse, waar een juichende menigte van vele tienduizenden mensen stond te wachten. Het toestel is tegenwoordig nog altijd in de Franse stad te zien als museumstuk. Bekijk hieronder de beelden van de laatste vlucht:

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer
Back to top button
Close
Close