fbpx
AirlinesOnderwerpenProfessional

Air France doet ‘laatste voorstel’ voor Boost

Air France heeft de cabinevakbonden SNPNC en UNSA een nieuw voorstel gestuurd met de voorwaarden voor low-cost carrier Boost. De vakbonden moeten het voorstel goedkeuren om de maatschappij op te kunnen richten, meldt Air-Info.

Laatste voorstel
Het voorstel wordt door het management van Air France omschreven als het ‘laatste voorstel’. Beide vakbonden hebben tot 11 juli om het voorstel goed te keuren. Als dat niet gebeurt, kan Boost niet worden opgericht. De maatschappij moet in 2018 van start. In een eerder stadium stemde vakbond UNAC al wel in met het voorstel.

Garanties
In het nieuwe voorstel geeft Air France garanties aan het cabinepersoneel. De maatschappij wil meer personeel voor Boost aannemen. Cabinepersoneel van Air France is bang dat zij gedwongen overgeplaatst worden naar Boost, waar de salarissen lager liggen. Ook is Air France bereid om de dienstroosters aan te passen. De nieuwe afspraken moeten voor een periode van vijf jaar gemaakt worden.

Onderhandelingen
De onderhandelingen over de low-cost dochter verlopen moeizaam vanaf het moment dat Air France aankondigde de maatschappij op te richten. In februari werden de onderhandelingen gestaakt. Pilotenvakbond SNPL was toen al akkoord met de oprichting.

Concurrentie
Boost moet met een vloot van A320’s, A330’s en A340’s de concurrentie aangaan met de Europese low-cost carriers. Air France-KLM investeert de komende jaren miljarden in het project.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button