fbpx
AirlinesFinancieelOnderwerpenProfessional

IndiGo geïnteresseerd in overname Air India

De Indiase low-cost carrier IndiGo wil Air India overnemen. Dit meldt IndiGo in een verklaring van de beurs in Mumbai. Air India is nu staatseigendom, maar de carrier mag door een private partij worden overgenomen.

Verliezen
De Indiase regering heeft de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in Air India, maar de maatschappij blijft verlies draaien. Eind 2016 stond de balans van de flagcarrier op 7,65 miljard dollar negatief. In een poging om het tij nu te keren, mag de maatschappij verkocht worden.

Concurrentie
Op de Indiase luchtvaartmarkt heeft Air India veel concurrentie van low-cost carriers als IndiGo en Vistara. IndiGo heeft wel interesse om de staatsmaatschappij over te nemen, laat de carrier weten. De low-cost carrier wil zowel de nationale als de internationale vluchten van Air India en dochtermaatschappij Air India Express overnemen.

Singapore Airlines
De Indiase regering probeerde al eerder de staatsmaatschappij te verkopen. In 2000 werd een overname door Singapore Airlines en het Indiase industrieconcern TATA tegengehouden door de politieke oppositie. In 2013 richtten beide partijen gezamenlijk Vistara op. Die low-cost carrier bezorgt Air India nu veel concurrentie.

Medewerkers
Een grote groep medewerkers van Air India staat niet te springen om een eventuele overname. Zij willen met de Indiase premier Modi in gesprek omdat de regering bereid is om de schulden van de maatschappij te schrappen bij een overname. De medewerkers vinden dat Modi dit ook moet doen voor het huidige management.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button