fbpx
AirlinesFrequente reizigersNieuwsNL NieuwsOnderwerpenSchiphol Airport

Met easyJet in snellere Schiphol-rij

Reizigers van easyJet kunnen vanaf nu op Schiphol tegen betaling hun handbagage afgeven en zo sneller door de security. De maatschappij is een proef begonnen, dit bevestigt een woordvoerder van de maatschappij tegenover Up in the Sky na berichtgeving in het Haarlems Dagblad.

Vakantieganger
De proef richt zich vooral op vakantiegangers die de ruimbagage proberen te omzeilen door veel bagage in een trolley of rugzak te vervoeren die als handbagage mee mag in het vliegtuig. Bij de security veroorzaakt dit wachtrijen omdat de koffers allemaal gecontroleerd moeten worden. Voor ruimbagage moet extra betaald worden, handbagage is gratis.

Betaling
Tegen bijbetaling kunnen reizigers vanaf nu hun handbagage afgeven en daardoor sneller door de security. De nieuwe service kost vijf euro, de prijs om ruimbagage mee te nemen varieert tussen 16,90 en 39 euro. De handbagage die op Schiphol wordt afgegeven, komt met voorrang op de bagageband op de eindbestemming. Passagiers die hun handbagage inchecken, mogen nog wel een laptoptas of handtas meenemen het vliegtuig in.

‘no trolley’
Schiphol begint zaterdag zelf een proef met ‘no trolley’-lanes, waar reizigers zonder handbagage door de veiligheidscontrole kunnen. Op deze manier wil de luchthaven de doorstroming bevorderen en de rijen korter maken.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button