AirlinesIndustrieNL nieuwsOnderwerpProfessionalSchiphol Airport

Schiphol beste vrachtluchthaven volgens Aziaten

Schiphol is de beste Europese vrachtluchthaven. Dit vinden Aziatische vrachtvervoerders. De prijs werd donderdagavond uitgereikt bij de Asian Freight, Logistics & Supply Chain Awards.

Drie keer
De prijs wordt jaarlijks toegekend door Asia Cargo News. Volgens Schiphol stemden dit jaar meer dan vijfduizend mensen uit de vrachtindustrie voor de prijs. De luhcthaven won de prijs al twee keer eerder. Het is de eerste keer dat één luchthaven drie keer achter elkaar beslag legt op de prijs.

Toewijding
“Dit was een opwindend jaar voor Schiphol. We hebben nieuwe initiatieven en processen gelanceerd en een record aan vracht verwerkt. Deze award laat zien dat we toegewijd zijn aan de vrachtmarkt”, aldus Jonas van Stekelenburg, hoofd vracht bij Schiphol. Tussen januari en mei verwerkte de luchthaven 717.868 ton vracht. De vracht naar Azië maakt daar een groot deel van uit.

Vervoerders
Diverse vrachtmaatschappijen uit Azië zijn dagelijks op Schiphol te vinden. Onder andere Singapore Airlines, Cathay Pacific, China Southern, Korean Air en Air China voeren regelmatig lijnvluchten uit van en naar Azië.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/