Frequente reizigerNaast het nieuwsNieuwsOverig nieuws

Deze airlines upgraden hun economy-maaltijden

Vliegtuigmaaltijden in economy class zijn vaak niet je-van-het, maar daar komt binnenkort verandering in. Zes maatschappijen geven hun economy-maaltijden een flinke upgrade.

Verwaarloosd
“Veel maatschapijen promoten hun maaltijden en premium wijnen en likeuren voor first- en businessclass passagiers”, zegt Paul Tumpowsky, mede-oprichter en Chief Executive bij reisorganisatie Skylark, tegen de New York Times. “Economypassagiers zijn tot voor kort verwaarloosd. Maar een vieze maaltijd in economy class is voortaan verleden tijd.”

Singapore Airlines
Naast de twee entree keuzes, is er een optie voor een ‘heerlijk gezond’ menu, met gezonde gerechten als quinoa met ratatouille en kikkererwten en gestoomde vis in Oosterse stijl. Ook de Singapore Sling cocktail, gemaakt met gin en ananassap is beschikbaar voor de economy class.

Eva Air
Economy passagiers kunnen bij deze maatschappij voortaan veel meer kiezen: bijvoorbeeld varkensvlees van de wok, samen met wodka of inktvissen in kruidenzout.

Air France
De Franse maatschappij introduceert zes nieuwe maaltijden van een sterrenchef. Zo kun je in juli kiezen uit gebraden kippendij en licht gerookte garnalen. In augustus en september staan er weer hele andere maaltijden op het menu.

Swiss
Swiss is een samenwerking aangegaan met Hiltl, een vegetarisch restaurant in Zürich. Er zullen dus veel vegetarische gerechten bij kmoen, maar ook voor de vleeseters zal er nog voldoende te kiezen zijn.

Turkish Airlines
De nationale maatschappij van Turkije bereidt authentieke Turkse gerechten voor de economy passagiers. Bijvoorbeeld Turks olijvenbrood met boter.

Delta Air Lines
Passagiers van Delta hoeven niet langer internationaal te vliegen voor Delta’s verbeterde menu. Op de langste binnenlandse vluchten krijgen passagiers ook gratis maaltijden.

Benieuwd waarom eten zo anders smaakt in de lucht? Mark Tazzioli, Head Chef & Menu Designer bij British Airways, legt het uit.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het betere luchtvaartnieuws.

Gerelateerde artikelen