fbpx
Flight ReportsNieuwsTravelVideo

Flight review: Icelandair Business Class | Video

Airline: Icelandair
Route: Amsterdam-Keflavik
Toestel: 757-200
Klasse: Saga Class (Business Class)
Mei 2017
Full service, short-haul in Saga Class
Beoordeling: 

Icelandair, de flagcarrier van IJsland, verbindt Europa met de Verenigde Staten via IJsland. De maatschappij vliegt met de 767 en 757. Passagiers kunnen kosteloos gebruik maken van de mogelijkheid om tot een week een stopover op IJsland te houden. Up in the Sky vloog mee in de Saga Class (Business Class) op uitnodiging van Icelandair.

Inchecken
Online inchecken verliep zonder enig probleem. Keflavik Airport is een kleine, relatief rustige luchthaven. Bij het inchecken van de bagage waren we de enige. Daarna door naar de Saga Lounge waar Saga Class en Economy Comfort passagiers kosteloos gebruik van kunnen maken.

Stoel
De Saga Class in de 757 is ingedeeld in een 2-2 opstelling. De stoelen waren prima en er was meer dan voldoende beenruimte, de seatpitch ongeveer een meter. Bij aankomst lag bij alle stoelen een flesje water, een kussen en een deken. Elke stoel heeft een stopcontact, USB-aansluiting, een cocktailtafeltje, voetsteun en een HD aanraakscherm van 12 inch. Het eettafeltje is weggewerkt in de armleuning. Snel na instappen werden ruisreducerende koptelefoons uitgedeeld. De vlucht was niet volgeboekt. Er zaten in totaal vijf mensen in de Saga Class.

In-flight
Het inflight entertainment systeem bevat meer keuze in films en muziek dan in de 767. Wel nog steeds veel (echt) oude films en met name IJslandse muziek. Leuk is de serie infofilmpjes over IJsland en Reykjavik. Alvast wat voorbereiding op de mogelijkheden tijdens verblijf.

IJslandse muziek

Internet
Icelandair biedt Saga Class passagiers kosteloos wifi aan. Daarvoor heb je wel je reserveringsnummer nodig, dat was even zoeken. Maar het werkte vlekkeloos. Tijdens de vlucht werd een snelheid van ongeveer 17 Mbit gehaald, uploaden ging een stuk trager, daardoor was WhatsApp bellen nog geen optie.

17,8 Mbit

Eten
Al snel kwam er een menu met keuze uit twee opties, vis of vlees. Vis was prima en bestond uit een assortiment gerookte vis met garnalen en brood. Chocolademousse toe. Niet heel bijzonder, maar prima. Bij de menukaart kwam een aparte wijnkaart met daarop voldoende keuze. Crew kwam wederom snel met de drankjes.

Oordeel
De vlucht van Keflavik naar Amsterdam was zeer plezierig. Bekijk de video voor een overzicht van alle details en impressies van de vlucht. Check ons YouTube-kanaal voor meer video’s.

Icelandair
Vanaf Schiphol wordt Keflavik dagelijks aangevlogen, ’s zomers loopt dat op tot vijftien keer per week, vanaf € 340 per retour. De vluchtduur is ongeveer drie uur. Icelandair biedt de mogelijkheid om zonder toeslag op het ticket een stopover van maximaal zeven dagen op IJsland te maken, dit is van toepassing op alle eindbestemmingen.

Dit artikel is onderdeel van een serie over IJsland, mede mogelijk gemaakt door Icelandair, Hertz IJsland en Icelandair Hotels. Lees ook de andere artikelen over IJsland.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Gerelateerde artikelen

Back to top button