fbpx
Naast het nieuwsNieuws

Grote uitbreiding voor Bangkok Airport

De Thaise luchthavens barsten uit hun voegen. Door de flink groeiende toeristenindustrie in het land ontstaat een uitdaging op de grootste luchthavens. De capaciteit van de grotere vliegvelden kan de passagiersstroom maar amper aan en daarom wordt er fors geïnvesteerd.

Bangkok
Op de belangrijkste luchthaven van het land, Suvarnabhumi Airport in Bangkok worden tegen 2022 op jaarbasis 90 miljoen passagiers verwacht. Nu reizen er nog jaarlijks in totaal 75 miljoen passagiers via de luchthaven en low-cost hub Don Mueang International. Don Mueang verwacht 40 miljoen passagiers per jaar in 2020.

Startbaan
De luchthavens worden met vier andere vliegvelden gerund door het staatsbedrijf Airports of Thailand. In de komende tien jaar investeert men circa zes miljard dollar (circa 5,3 miljard euro) in de luchthavens. Op Suvarnabhumi komt onder meer een derde startbaan, een uitbreiding op de bestaande terminal en een nieuwe internationale terminal. 90 miljoen passagiers per jaar betekent een verdubbeling van de huidige capaciteit.

Bestel nu het boek Love is in the Air!

Hoe een vlucht mensen met elkaar verbindt, geschreven door Renske Dragt.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button