AirlinesFrequente reizigerNaast het nieuwsOpmerkelijk

Luxer toestel dankzij staking BA

Meer beenruimte, drankjes en hapjes en betere in-flight entertainment; voor sommige reizigers zijn de stakingen bij British Airways helemaal niet zo erg. Om de stakingen te ondervangen heeft de Britse maatschappij toestellen van Qatar Airways gehuurd. Het is een wet-lease, dus service en personeel is van Qatar Airways.

Beenruimte
Reizigers die op die vluchten worden geboekt, krijgen meer luxe. Zo is er meer beenruimte voor economy reizigers, omdat de Airbus A320’s van Qatar een kwart minder stoelen hebben dan die van British Airways. Ook krijgen reizigers gratis snacks aangeboden, terwijl op British Airways’ korte vluchten hier sinds kort betaald voor moet worden.

Verrast
Passagiers waren aangenaam verrast door de ‘upgrade’. Volgens een van de reizigers op de vlucht naar Brussel ‘was het een aangename ervaring, met heel vriendelijk cabinepersoneel.’ Ook op andere vluchten waren de geluiden positief. “Degene die dachten te moeten betalen voor snacks, hebben veel geld bespaard,” vertelde Neil Taylor tegen de Independent.

Staking
De toestellen van Qatar Airways worden ingezet om zo min mogelijk vluchten te moeten schrappen. Cabinepersoneel staakt 16 dagen tegen de ‘strafmaatregelen’ van British Airways tegen 1400 medewerkers die aan eerdere stakingen hebben meegedaan. Vakbond Unite is tegen de inzet van de toestellen.

Qatar

De maatschappij voert dagelijks 30 vluchten uit binnen Europa. Door de ingestelde sancties van buurlanden van Qatar, staan veel toestellen aan de grond. Zo kan British Airways de stakingen ondervangen en garanderen dat geen van de korte vluchten uitvallen. Volgens de Britten vliegt 99,5 procent van alle vluchten.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Michiel Stol

Redacteur. Michiel is freelance journalist, die vroeger zoals veel jongens piloot wilde worden. Dat is hij uiteindelijk toch niet geworden. Voor Michiel is het mooiste plekje op de wereld toch wel het strand achter het vliegveld van Sint Maarten.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close