IJslandTravelTravelspecial

Review: Icelandair Hotel Marina

Hotel Marina is onderdeel van de Icelandair Hotels keten. Het is gelegen in The Old Harbour van Reykjavik. Een leuk stuk van de stad met veel restaurantjes en kroegen. Het hotel ligt naast een scheepswerf. Up in the Sky kreeg beschikking over een kamer.

Kamer
De kamer op de derde verdieping is niet groot, maar prima. Goede bedden, functionele badkamer met fijne douche. De kamer heeft een klein balkon, daarvandaan kijken we uit over de haven en is er uitzicht op de berg Esja.

Ontbijt
Het ontbijt is goed verzorgd, veel keuze en smakelijk. Uiteraard is er Skyr, maar ook diverse soorten brood en beleg, warme gerechten en vers fruit ontbreken niet.

Grappen
Het hotel grossiert een grappige bedoelde teksten. Zowel binnen als buiten, je moet er van houden maar het is consequent doorgevoerd.

Interieur
Het hotel is erg mooi ingericht. Daar is duidelijk heel veel aandacht aan besteed. Overal zijn hoekjes waar gasten kunnen zitten. Een openhaard bij de receptie, luxe fauteuils, een bibliotheek. Daarnaast is er een kleine bioscoop en is er een gym. Je loopt in het hotel binnendoor zo door naar Slippbarinn, restaurant/cafe aan de ene kant en naar een koffietent aan de andere kant.

Service
Over het algemeen vriendelijke medewerkers. Er is meer dan voldoende bediening in het restaurant. En bij de receptie weten ze voldoende van activiteiten in de omgeving.

Hotel Marina Reykjavik

Internet
Een minpunt van het hotel is het internet. Je krijgt weliswaar toegang tot wifi, maar de gratis variant werkt amper. Voor sneller internet moet je betalen. Dat verwacht je tegenwoordig niet meer.

Oordeel
Het Marina Hotel is een bijzondere plek om te verblijven en echt een aanrader. Het is een goede uitvalsbasis om de omgeving rond Reykjavik te verkennen.


Dit artikel is onderdeel van een serie over IJsland, mede mogelijk gemaakt door Icelandair, Hertz IJsland en Icelandair Hotels. Lees ook de andere artikelen over IJsland.

Tags

Gerelateerde artikelen