Airport ReviewIJslandReviewTravelTravelspecial

Review: Saga Business Lounge

Half mei opende Icelandair de nieuwe Saga Business Lounge op Keflavik Airport. Up in the Sky was ter plaatse en doet verslag.

Saga Class
Alle reizigers vliegend met de Saga Class (Business Class) of Economy Comfort van Icelandair kunnen gebruik maken van de lounge. Een lounge is op elk vliegveld al een plezierige plek om relatief rustig te kunnen wachten op je vlucht. Deze lounge is daar een bijzonder goed voorbeeld van.

Ruimte
Het is een ruimopgezette lounge met veel privacy. Er zijn verschillende plekken waar je kunt zitten, van werkplekken tot open haard en van ligstoelen tot bistro. Er staat een levensgrote replica van een “elfstone”, een grote rots midden in de ruimte. Er is mogelijkheid om te douchen, handdoeken zijn te leen bij de receptie.

Saga Lounge Icelandair

Uitzicht
Gelegen op de bovenste verdieping van het vliegveldgebouw heeft de Saga Lounge een indrukwekkend uitzicht over het vliegveld en de zee. Veel vliegtuigen van Icelandair uiteraard en van uitdager WOW air. Een uitzicht dat niet verveelt.

Eten en drinken
Er is een uitgebreid buffet met keuze uit diverse versbereide gerechtjes die regelmatig worden aangevuld. Regelmatig worden andere gerechtjes toegevoegd. Van sterke drank tot bier en wijn alles is aanwezig.

Vluchtinformatie
In de lounge staan op meerdere plekken koffiecorners: goede koffie met bonbons (en sterke drank). Bij elke corner ook een bord met de vluchtinformatie, zodat je steeds op de hoogte blijft van de vluchttijden.

Economy Comfort
De lounge is beschikbaar vanaf Economy Comfort en daarmee een reden op zich om dat te overwegen. Icelandair maakt op Schiphol gebruik van Lounge 26, verzorgd door Swissport. De Saga Lounge is vele malen beter. Dat wordt ook bevestigd door de enthousiaste reacties van de mensen in de lounge. Vrijwel iedereen, van zakenreiziger tot vakantiegast is foto’s aan het maken.

Dit artikel is onderdeel van een serie over IJsland, mede mogelijk gemaakt door Icelandair, Hertz IJsland en Icelandair Hotels. Lees ook de andere artikelen over IJsland.

Tags

Gerelateerde artikelen

Back to top button