AirlinesIncidentenNieuwsOnderwerpVeiligheidVliegvelden

Twee botsingen tussen vliegtuigen en voertuigen

Bij twee incidenten op Honolulu en Bangkok raakte de neus van toestellen beschadigd door grondvoertuigen. Op Honolulu kwamen een Boeing 757 en een vrachtwagen met elkaar in botsing en bij een aanrijding met een bus op Bangkok raakte de neus van een Boeing 737 beschadigd.

Honolulu
Het incident op Honolulu gebeurde aan de gate. Een voertuig raakte daar de voorkant van een American Airlines toestel. Op het moment van de aanrijding waren er geen passagiers aan boord van het toestel dat naar Phoenix zou vertrekken.

Uit de running
Wat er precies gebeurd is, is onduidelijk. American heeft laten weten dat het toestel uit de running is gehaald. Hoe lang de reparaties gaan duren, is niet bekend. Reizigers zijn met andere vluchten alsnog naar Phoenix gevlogen.

NokAir
Op Don Mueng in Bangkok reed een bus van AirAsia tegen een geparkeerde Boeing 737 van Nok Air. Ook hier was er alleen materiële schade en raakte niemand gewond. AirAsia liet weten te onderzoeken hoe groot de schade is en dat passagiers ‘mogelijk wat vertraging kunnen ondervinden’. De 737 wordt gerepareerd.

Tags

Michiel Stol

Redacteur. Michiel is freelance journalist, die vroeger zoals veel jongens piloot wilde worden. Dat is hij uiteindelijk toch niet geworden. Voor Michiel is het mooiste plekje op de wereld toch wel het strand achter het vliegveld van Sint Maarten.

Gerelateerde artikelen

Back to top button