fbpx
Naast het nieuwsNieuwsProfessional

Bouw megaluchthaven Beijing op schema

De bouw van ’s werelds grootste luchthaven in het Chinese Daxing bij Beijing ligt op schema. Dat melden Chinese media. Vrijdag werd de grote staalconstructie voor de terminal opgeleverd. Verwacht wordt dat in 2019 de eerste vluchten aankomen op Daxing.

100 miljoen
Bij de opening heeft het vliegveld vier startbanen om 45 miljoen passagiers per jaar te kunnen verwerken. Vervolgens zal in 2025 de capaciteit zijn vergroot tot 72 miljoen passagiers. Door twee extra startbanen die in 2040 gereed moeten zijn wordt de capaciteit van 100 miljoen passagiers per jaar bereikt.

©Zaha Hadid Architects©Zaha Hadid Architects

SkyTeam
Op het nieuwe vliegveld krijgen de twee luchtvaartmaatschappijen een basis, naast maatschappijen van SkyTeam. De maatschappijen realiseren hun eigen infrastructuur. China Southern betaalt maar liefst 13,9 miljard euro. Beijing Capital, de huidige luchthaven van de Chinese hoofdstad op 67 kilometer afstand, wordt de thuisbasis van Air China en Star Alliance partners. KLM maakt in de toekomst ook gebruik van de nieuwe luchthaven.

Naam
Het bouwproject is nu bekend als Daxing International Airport, maar uiteindelijk krijgt de luchthaven een officiële naam. Deze wordt later onthuld.

New China TV/YouTube
New China TV/YouTube

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button