fbpx
IncidentenNieuwsOnderwerpenVliegvelden

Landingsbaan Gatwick dicht vanwege drone

Een drone heeft zondagavond het vliegverkeer rond Londen Gatwick verstoord. De startbaan is bijna een kwartier gesloten geweest waardoor vijf vluchten moesten uitwijken naar andere luchthavens. De politie van het Engelse graafschap Sussex onderzoekt de zaak.

Uitwijken
Volgens een woordvoerder van de luchthaven tegenover de BBC is de landingsbaan eerst negen minuten gesloten geweest, waarna het opnieuw vijf minuten dicht ging. Vier vluchten van easyJet moesten uitwijken naar andere vliegvelden. Een toestel van British Airways week uit naar Bournemouth.

Go-around
Diverse vluchten bleven in de holding rondcirkelen voordat ze konden landen. Ook meldt de politie dat een aantal toestellen een go-around hebben gemaakt. Het vliegverkeer is inmiddels weer volledig hervat.

Bijna-botsingen
Het is nog onduidelijk hoe dicht de drone in de buurt kwam van het vliegveld. Volgens Britse regelgeving mogen drones niet hoger vliegen dan 400 voet, circa 120 meter. Het komt vaker voor dat drones te dicht in de buurt komen van vliegvelden. Volgens de UK Airprox Board waren er vorig jaar 62 bijna-botsingen met drones.

Bestel nu een uniek custom made raampaneel!

Dit unieke raampaneel uit een Boeing 737-BBJ kun je naar eigen smaak laten bewerken.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button