AirlinesFrequente reizigerNieuwsOnderwerp

Emiraten en Turkije vrijgesteld van VS-laptopban

Reizigers vanaf de vliegvelden van Dubai, Istanbul en Abu Dhabi mogen weer laptops en iPads meenemen in de cabine op vluchten naar de VS. Vorige week kreeg Abu Dhabi al het bericht, vandaag zijn het Dubai en Istanbul waar de restricties losgelaten worden. Dat is goed nieuws voor de homecarriers Etihad, Emirates en Turkish.

Turkish
Emirates en Turkish Airlines laten beide weten dat er weer (grotere) elektronica in de cabine meegenomen kan worden op vluchten naar de VS. Emirates zegt in een verklaring achter de schermen hard gewerkt te hebben om dit voor elkaar te krijgen. Op Dubai zijn de veiligheidschecks verscherpt om te voldoen aan de nieuwe richtlijnen van de VS. Turkish zegt alleen blij te zijn dat het verbod is opgeheven. Het verbod geldt wel nog van Turkije naar het Verenigd Koninkrijk.

Abu Dhabi
De luchthaven van Abu Dhabi had vorige week de extra controles al op orde, zodat het laptapverbod kon worden opgeheven. Officials uit de VS hebben ter plaatste controles uitgevoerd of alle sin orde was. Etihad zei in een verklaring het opheffen welkom te heten. De maatschappij voert 45 vluchten per week uit naar de VS.

Andere landen
Het verbod is sinds maart van kracht. Het geldt nog steeds voor zeven andere vliegvelden in het Midden-Oosten en Afrika. Er zijn zes maatschappijen door getroffen, waaronder Saudi Arabian Airlines. In een verklaring zegt deze maatschappij dat het hoopt dat het verbod op 19 juli wordt opgeheven.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close