fbpx
AirlinesFrequente reizigersNieuwsOnderwerpen

Emiraten en Turkije vrijgesteld van VS-laptopban

Reizigers vanaf de vliegvelden van Dubai, Istanbul en Abu Dhabi mogen weer laptops en iPads meenemen in de cabine op vluchten naar de VS. Vorige week kreeg Abu Dhabi al het bericht, vandaag zijn het Dubai en Istanbul waar de restricties losgelaten worden. Dat is goed nieuws voor de homecarriers Etihad, Emirates en Turkish.

Turkish
Emirates en Turkish Airlines laten beide weten dat er weer (grotere) elektronica in de cabine meegenomen kan worden op vluchten naar de VS. Emirates zegt in een verklaring achter de schermen hard gewerkt te hebben om dit voor elkaar te krijgen. Op Dubai zijn de veiligheidschecks verscherpt om te voldoen aan de nieuwe richtlijnen van de VS. Turkish zegt alleen blij te zijn dat het verbod is opgeheven. Het verbod geldt wel nog van Turkije naar het Verenigd Koninkrijk.

Abu Dhabi
De luchthaven van Abu Dhabi had vorige week de extra controles al op orde, zodat het laptapverbod kon worden opgeheven. Officials uit de VS hebben ter plaatste controles uitgevoerd of alle sin orde was. Etihad zei in een verklaring het opheffen welkom te heten. De maatschappij voert 45 vluchten per week uit naar de VS.

Andere landen
Het verbod is sinds maart van kracht. Het geldt nog steeds voor zeven andere vliegvelden in het Midden-Oosten en Afrika. Er zijn zes maatschappijen door getroffen, waaronder Saudi Arabian Airlines. In een verklaring zegt deze maatschappij dat het hoopt dat het verbod op 19 juli wordt opgeheven.

Bestel de limited edition DC-3 'Rosinenbomber'-Aviationtag!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje luchtvaartgeschiedenis in huis. Deze iconische DC3 heeft nog dienst gedaan tijdens de Tweede Wereldoorlog en heeft in 2008 als laatste vliegtuig, samen met een Junkers Ju-52, vanaf Berlin Tempelhof gevlogen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button