fbpx
AirlinesFrequente reizigersNaast het nieuwsNieuwsOpmerkelijk

Champagne in economy en cocktails bij Air France

Voor de passagiers van Air France gaat de luxe verder omhoog. De maatschappij lanceert Ritz cocktails in La Première. De maatschappij serveert gratis Champagne in alle klassen. Jaarlijks gaan er ruim 800.000 flessen van de exclusieve drank doorheen bij de maatschappij.

Ritz
De hoofdbarman Colin Field van de luxe hotelketen heeft speciaal voor Air France een cocktails ontwikkeld. Elke drie maanden komt er een nieuwe serie cocktails. Een basis ingredient is champagne. De cocktails zijn speciaal voor in vliegtuigen samengesteld. Er wordt rekening gehouden met de andere condities aan boord, zoals een lagere luchtvochtigheid. Air France heeft 1.150 flight attendants die in de eerste klas mogen werken. Ze worden allemaal speciaal getraind om de cocktails tot in de perfectie te kunnen maken.

Champagne
Het is gewoon geworden dat in businessclass en first class Champagne op het menu staat. “Zo lang als we ons kunnen herinneren is Champagne onderdeel van de economyclass-service”, zei Ghislaine Van Branteghem, Air France’s catering product manager voor de long-haul operatie in juni tegen Runway Girl Network. “Het is onderdeel van Air France’ DNA. De Champagnes (durf het niet zonder hoofdletter te schrijven) worden uitgekozen door één van de beste sommeliers van de wereld, Paolo Basso.

Afwisselend
Per jaar worden 828.000 flessen Champagne leeggeschonken. Daarvan wordt het meest in businessclass gedronken, 428.000 stuks. Economy(comfort) is nummer twee in hoeveelheid met 390.000 flessen. In first class gaan er nog eens 10.000 flessen doorheen. Sinds 2014 investeert de maatschappij 7 procent meer in Champagne.

Merken
Van juli tot en met oktober schenkt AF in economyclass Heidseck & co Monopole Silver Top. Daarna is het tot maart 2018 de beurt aan Canard Duchêne Cuvée Léonie. Vanaf maart kunnen reizigers zich tegoed doen aan Chassenay d’Arce Cuvée Première. In businessclass zijn er de merken Taittinger Brut Réserve, Deutz Brut Classic, Laurent Perrier Brut, Charles Heidsieck Brut Réserve en Joseph Perrier Cuvée Royale Brut. De La Première passagier kan kiezen uit: Taittinger Comtes de Champagne Blanc de Blancs 2006, Krug Grande Cuvée, Veuve Clicquot La Grande Dame 2006 en Amour de Deutz 2007. Deze cabine is alleen op B777-300ER en A380 toestellen te vinden.

Michelin
Ook vanaf juli zijn in La Première maaltijden van Michelin-chef Michel Roth te krijgen. Hij heeft zeven nieuwe gerechten ontworpen voor de meest betalende klanten van Air France. In businessclass zijn nieuwe gerechten van de Chinese chefkok Zhao Guang You. Daarnaast heeft ook Michelin-chef François Adamski zes nieuwe gerechten samengesteld voor de business passagier. De economy reiziger wordt echter niet vergeten. Sinds 2013 biedt de maatschappij op vluchten langer dan 8,5 uur een tweede warme maaltijd aan.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button