Naast het nieuwsOverig nieuws

Busbaan Schiphol later klaar

Snel busverkeer op Schiphol-Oost blijft nog even toekomstmuziek. De aanleg van een vrijliggende busbaan heeft vertraging opgelopen. De geplande oplevering van eind 2017 wordt niet gehaald, meldt de provincie Noord-Holland.

OV-knooppunt
De vrijliggende busbaan moet het openbaar vervoer op Schiphol-Oost versnellen. Vanaf de General Aviation terminal op de luchthaven loopt de busbaan straks naar de Fokkerweg. Uiteindelijk moet in 2018 bij Schiphol-Rijk een nieuw OV-knooppunt komen, wat de bereikbaarheid van de luchthaven moet verbeteren.

Vertraging
Het project loopt vertraging op doordat er nog geen vergunning is afgegeven voor een extra rijbaan langs de Fokkerweg. Aan de fly-over waarmee de extra rijbaan bereikt wordt, wordt al maandenlang gewerkt.

Vervuiling
Naast de vertraging met de vergunning zijn ook twee schadelijke stoffen aangetroffen in de bodem. Volgens de provincie gaat het om PFOS en PFOA, stoffen die gebruikt zijn in blusschuim en brandvertragers. Hoewel de stoffen schadelijk zijn voor het milieu, liggen de aangetroffen hoeveelheden ” ruimschoots onder de waarde die het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) aangeeft als mogelijk milieurisicowaarde”, stelt de provincie.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/