AirlinesFrequente reizigerNieuwsOnderwerp

Eurowings ook long-haul vanaf München

De Duitse low-cost carrier Eurowings breidt vanaf 2018 de basis in München uit. De maatschappij gaat ook intercontinentaal vliegen en stationeert drie widebody’s op de luchthaven in Beieren. Dit maakte Eurowings vrijdag bekend.

Long-haul
Op dit moment vliegt Eurowings vanaf München alleen binnen Europa. De maatschappij voegt daar vanaf de zomerdienstregeling van 2018 ook long-haul vluchten aan toe. “Door de positieve ontwikkeling in het zuiden van Duitsland hebben we besloten om ook op de lange afstanden te gaan vliegen. We versterken München als basis voor Eurowings”, stelt Oliver Wagner, algemeen directeur bij de maatschappij.

Inzet
Op de basis in München worden drie A330’s gestationeerd. De toestellen worden onder andere ingezet op vluchten naar Bangkok, Las Vegas, Mauritius, Windhoek, Fort Myers, Varadero, Montego Bay en Punta Cana.

Hoge verwachting
De luchthavendirecteur van München verwacht veel van de nieuwe routes. “Ik ben er zeker van dat dit aanbod zal worden voldaan met een sterke vraag”, stelt Michael Kerkloh. Eurowings is de eerste long-haul low-cost carrier die München aandoet.

A320’s
De huidige basis in München presteert volgens de maatschappij “ruim boven verwachting”. Daarom wordt het aantal narrowbody’s op de luchthaven ook uitgebreid. In 2018 worden vier extra A320’s in München gestationeerd.

Lufthansa
Met de komst van Eurowings verstevigt de Lufthansa Group het marktaandeel in München. De luchthaven is voor Lufthansa al een belangrijke basis met veel verbindingen over de hele wereld.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close