AirlinesKLMNieuwsNL nieuwsOnderwerpProfessional

Afbouw -1CA maatregel KLM vertraagd

Na cao-onderhandelingen deze week tussen KLM en VNC is er nog geen akkoord bereikt. Ondertussen is de afbouw van de -1CA maatregel uitgesteld met één maand. Dat schrijven zowel VNC als KLM in hun eigen statements.Voorstel
De VNC had KLM een conceptvoorstel gepresenteerd met een ‘kostenbesparende bijdrage’, schrijft de vakbond in een verklaring. “Nadat KLM toch besloot om de -1 CA afbouw te vertragen, hebben we dit voorstel teruggetrokken.”

Opschorting
De KLM zegt op haar beurt: “De -1CA maatregel is inmiddels teruggetrokken voor de twee zwaarste bestemmingen, maar er is meer tijd nodig om tot een alternatief te komen voor de overige bestemmingen. Het terugdraaien van de -1CA maatregel wordt daarom opgeschort tot 1 oktober. Of de maatregel dan daadwerkelijk teruggedraaid kan worden, is afhankelijk van het verdere verloop van de onderhandelingen.”

Akkoord
Er is dus nog geen cao-akkoord bereikt deze week. Daarom worden de gesprekken in juli voortgezet. De maatregel -1CA houdt in dat op intercontinentale bestemmingen op de B777-200 met één cabinelid minder wordt gevlogen. KLM wil hiermee de productiviteit verhogen en kosten besparen.

Cityhopper
Ook de CAO onderhandelingen tussen de bond en KLM Cityhopper verlopen stroef. Volgens VNC is het overleg afgebroken. “De komende tijd gaan beide partijen zich beraden op hoe het overleg verder moet”, aldus VNC in een statement.

Tags

Gerelateerde artikelen

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het betere luchtvaartnieuws.