FinancieelNieuwsOnderwerpProfessional

Air Berlin moet miljoenen schadevergoeding betalen

Air Berlin moet als gevolg van tal van vertragingen en afgelaste vluchten minstens 10 miljoen euro aan schadevergoedingen betalen aan gedupeerde reizigers. Dat bevestigde Thomas Winkelmann, de CEO van de maatschappij, in een interview met de krant Rheinische Post.

Discussie
Sinds eind maart heeft de Duitse maatschappij een nieuw vluchtplan, waardoor de problemen begonnen. Air Berlin is daarnaast veranderd van afhandelaar waardoor veel koffers niet op tijd in het vliegtuig zaten. Er wordt al weken gediscussieerd door afhandelaar Aeroground en de maatschappij over wie hiervoor verantwoordelijk is.

Opgelost
Volgens Winkelmann zijn de problemen begin juni overwonnen, al moesten er afgelopen zaterdag wel opnieuw zestien vluchten vanaf Tegel geschrapt worden.

Contract
De afhandelaar is niet positief over de maatschappij en is bereid het contract met Air Berlin te annuleren. Aeroground vindt dat het nieuwe vluchtschema onrealistisch korte transfertijden heeft. Air Berlin wil dat het contract wel nageleefd wordt.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close