fbpx
FinancieelNieuwsOnderwerpenProfessional

Air Berlin moet miljoenen schadevergoeding betalen

Air Berlin moet als gevolg van tal van vertragingen en afgelaste vluchten minstens 10 miljoen euro aan schadevergoedingen betalen aan gedupeerde reizigers. Dat bevestigde Thomas Winkelmann, de CEO van de maatschappij, in een interview met de krant Rheinische Post.

Discussie
Sinds eind maart heeft de Duitse maatschappij een nieuw vluchtplan, waardoor de problemen begonnen. Air Berlin is daarnaast veranderd van afhandelaar waardoor veel koffers niet op tijd in het vliegtuig zaten. Er wordt al weken gediscussieerd door afhandelaar Aeroground en de maatschappij over wie hiervoor verantwoordelijk is.

Opgelost
Volgens Winkelmann zijn de problemen begin juni overwonnen, al moesten er afgelopen zaterdag wel opnieuw zestien vluchten vanaf Tegel geschrapt worden.

Contract
De afhandelaar is niet positief over de maatschappij en is bereid het contract met Air Berlin te annuleren. Aeroground vindt dat het nieuwe vluchtschema onrealistisch korte transfertijden heeft. Air Berlin wil dat het contract wel nageleefd wordt.

Bestel de limited edition DC-3 'Rosinenbomber'-Aviationtag!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje luchtvaartgeschiedenis in huis. Deze iconische DC3 heeft nog dienst gedaan tijdens de Tweede Wereldoorlog en heeft in 2008 als laatste vliegtuig, samen met een Junkers Ju-52, vanaf Berlin Tempelhof gevlogen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button