fbpx
OnderwerpenProfessionalVliegtuigen

Minder Boeings geleverd in tweede kwartaal

Boeing heeft in het tweede kwartaal van 2017 minder toestellen afgeleverd dan een jaar eerder. In dertien weken rolden 183 toestellen van de band, maakte de vliegtuigbouwer bekend.

737’s
Net als de afgelopen kwartalen zijn het vooral 737’s die de klok slaan. In dit kwartaal werden er 123 afgeleverd. Dat is slechts vier minder dan in het tweede kwartaal van 2016, toen er 127 narrowbody’s afgeleverd werden. Ondanks het lagere cijfer zal Boeing ongetwijfeld tevreden zijn. Na jaren van ontwikkelen, bouwen en testen werd op 16 mei de eerste 737 MAX afgeleverd. Voor dat toestel had de vliegtuigbouwer in juni nog 3797 orders liggen.

Widebody’s
Boeing leverde ook minder widebody’s af. De productie voor de 777 droogt langzaam aan steeds verder op, terwijl de vliegtuigbouwer de productie van de 777-8 en -9 voorbereidt. Er werden 21 triple sevens afgeleverd; exact de helft van een jaar eerder.

747
Ook de 747 is geen lang leven meer beschoren; eind juni leverde de bouwer voorlopig de laatste passagiersversie af. In de orderboeken staan nog 20 Jumbo’s. Van de relatief nieuwe 787 werden 33 toestellen afgeleverd; een jaar eerder waren dat er nog 38.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button