Naast het nieuwsOpmerkelijkVideo opmerkelijk

Op jacht in het Sovjet ruimteverleden | Video

Het meest indrukwekkende en het duurste project ooit uit de Russische ruimtevaartgeschiedenis: het Buran ruimtevaartschip. De voormalige Sovjet-Unie startte in 1974 met dit project, wat een antwoord moest zijn op de Amerikaanse Space Shuttle.

Duur
Eén onbemande vlucht in 1988 en daarna werd het project gestopt. Het ruimteschip is nooit meer de ruimte in gegaan. Wat een ambitieus project moest zijn om de trots van het Russische ruimtevaartprogramma te herwinnen na het verliezen van de wedloop om de maan, mondde uit in een veel te duur project. Naast de torenhoge kosten speelde ook de slechte politieke situatie in de toenmalige Sovject-Unie een rol waardoor het project werd stopgezet.

Video
Een groep urban explorers van het Youtubekanaal Exploring the Unbeaten Path ging op jacht in het ruimteverleden van de Sovjet-Unie. Op onderstaande video zijn de beelden te zien die zij bij de overblijfselen van de Buran schoten.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button