Naast het nieuwsOpmerkelijkVideo opmerkelijk

Op jacht in het Sovjet ruimteverleden | Video

Het meest indrukwekkende en het duurste project ooit uit de Russische ruimtevaartgeschiedenis: het Buran ruimtevaartschip. De voormalige Sovjet-Unie startte in 1974 met dit project, wat een antwoord moest zijn op de Amerikaanse Space Shuttle.

Duur
Eén onbemande vlucht in 1988 en daarna werd het project gestopt. Het ruimteschip is nooit meer de ruimte in gegaan. Wat een ambitieus project moest zijn om de trots van het Russische ruimtevaartprogramma te herwinnen na het verliezen van de wedloop om de maan, mondde uit in een veel te duur project. Naast de torenhoge kosten speelde ook de slechte politieke situatie in de toenmalige Sovject-Unie een rol waardoor het project werd stopgezet.

Video
Een groep urban explorers van het Youtubekanaal Exploring the Unbeaten Path ging op jacht in het ruimteverleden van de Sovjet-Unie. Op onderstaande video zijn de beelden te zien die zij bij de overblijfselen van de Buran schoten.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close