Naast het nieuwsNieuwsTravelWegdromen

Wegdromen van Patagonië | Video

Patagonië is een gebied in Zuid-Amerika welke over zowel Argentinië als Chili strekt. Voor natuurliefhebbers kan een reis naar Patagonië simpelweg niet tegenvallen, van Gletsjers, fjorden, watervallen tot besneeuwde sneeuwtoppen. Ook zijn er in Patagonië vele dieren in het wild te bewonderen die elders niet te vinden zijn. Hierbij moet gedacht worden aan pooldieren als pinguïns, zeeleeuwen en walvissen. Simpelweg een enorme diversiteit aan flora en fauna.

De hoogst gelegen gebieden in Patagonië hebben te maken met eeuwige sneeuw, op zeeniveau vallen de temperaturen tussen de 15 en 20 graden in de zomer. Omdat Patagonië op het zuidelijke halfrond bevindt, zijn de seizoenen omgedraaid. Hierdoor komen meeste bezoekers rond januari of februari. Helemaal op het uiteinde van Patagonië heerst een arctische klimaat, ook
ligt hier de zuidelijkste stad ter wereld, Ushuaia. Van hieruit kan men met de boot 1700 km naar het zuiden, hier ligt Antarctica.

Met een zeer lage bevolkingsdichtheid van gemiddeld twee personen per vierkante kilometer is Patagonië zeer rustig en ideaal voor de natuurliefhebbers. Zo worden er vele wandelingen georganiseerd, zoals een wandeling over de Perito Morenogletsjer. De gletsjer heeft een lengte van 5 km en kent pieken tot 80 meter hoog boven het water. Verder valt berg of vulkaan beklimmen ook onder de opties. Bij het beklimmen hebben de beklimmers de mogelijkheid om op turquoise gekleurde bergmeren te stuiten.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Justin Au Yeung

Redacteur. Justin is al sinds zijn jeugd geinteresseerd in de luchtvaart. Hij is student aan de HvA, Aviation Studies. In de toekomst hoopt hij bij de luchtverkeersleiding te kunnen werken.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close