fbpx
Frequente reizigersNieuwsReviewsTravel

Airport review: Toronto Pearson International

Toronto Pearson International Airport, Terminal 3
Bezoek: november 2016
Waardering: Waardering_Recensie_Sterren_35
Up in the Sky bezocht op 13 november 2016 luchthaven Toronto Pearson International. Een verslag:

Toronto Pearson is de drukste luchthaven van Canada met in 2016 ruim 44,3 miljoen passagiers. Wat internationaal vliegverkeer betreft is de luchthaven na New York JFK het drukst van Noord-Amerika. Veel passagiers op Pearson reizen door naar de Verenigde Staten of komen uit de VS en stappen over op een binnenlandse vlucht. Up reist op een avondvlucht vanuit Vancouver via Toronto naar Miami.

Maatschappijen
Pearson is een hub voor WestJet en de nationale luchtvaartmaatschappij Air Canada. Ook vliegen Air Transat en prijsvechter Sunwing Airlines frequent op de luchthaven. Vanuit Amsterdam bieden KLM, Jet Airways, Air Canada en Air Transat rechtstreekse vluchten naar Toronto.

Toronto Pearson

Bereikbaarheid
Het vliegveld ligt op ongeveer 22,5 kilometer afstand van het centrum van de miljoenenstad. Terminal 1 is via een railverbinding verbonden met Union Station, het centraal station van Toronto. De trein rijdt in 25 minuten naar het centrum. Daarnaast zijn er diverse busverbindingen met Toronto, maar over het algemeen is de reistijd per bus langer. Wel biedt de bus een opstap bij Terminal 3, die met de trein niet bereikbaar is. De twee terminals zijn verbonden met een lightrail.

Toronto Pearson

Toronto Pearson

Terminal
Pearson bestaat uit drie terminals, waarvan twee in gebruik zijn. Terminal 1 is de grootste en wordt gebruikt door Star Alliance maatschappijen, waaronder Air Canada. Ook Emirates vliegt op de terminal. De overige maatschappijen vertrekken vanuit Terminal 3. De check-in is hier verdeeld in twee gebieden: een deel voor vluchten naar de VS en een deel voor binnenlandse en overige vluchten. Voor de vluchten naar de VS is er een pre-clearance screening door de Amerikaanse douane waardoor de wachttijd bij aankomst in de VS korter is.

Toronto Pearson

Verblijf
Net als op veel Amerikaanse luchthavens is het gebied rond de gates ‘warm’ aangekleed met vloertapijt. Ook zijn de zijkanten ‘open’ waardoor er veel licht naar binnen komt. Hierdoor voelt de omgeving best aangenaam. Er zijn voldoende plaatsen om even te zitten. De wifi werkt opvallend goed en is zonder tijdslimiet en kosteloos beschikbaar.

Qua horeca is er voldoende aanbod. Bekende ketens zijn te vinden in de terminals al is het aanbod niet erg gevarieerd. Later op de avond sluiten veel gelegenheden waardoor er bijna niets meer te koop is. Opvallend is het beperkte aantal toiletten.

Toronto Pearson

Conclusie
Er heerst een aangename sfeer en over het algemeen heeft de terminal een overzichtelijke uitstraling. De pieren van Terminal 3 zijn voelbaar aan het verouderen maar dit doet nog niks af aan de reiservaring. Voor een lange overstap in de avond is Pearson minder aan te raden vanwege het beperkte aanbod aan eet- en drinkgelegenheden laat op de avond.

Poll: welk KLM-vliegtuig wordt het meeste gemist?

Henk Koopmans

Senior editor. Henk studeerde Transportation Engineering aan de Universiteit Twente en is met name geïnteresseerd in de luchtvaartoperatie. Henk heeft als doel om een waardevolle bijdrage te leveren aan de toekomst van deze branche.

Gerelateerde artikelen

Back to top button