fbpx
Naast het nieuwsNieuws

Hoe Virgin slim aan eerste IFE-schermen kwam

‘Als je hoger richt dan je van plan was, dan kun je meer bereiken dan dat je ooit gedroomd hebt’. Dat is de boodschap van Richard Branson, ondernemer en oprichter van Virgin in zijn laatste blog. ‘Laat je niet tegenhouden door tegenslag.’

Creatieve ideeën
Volgens de Britse ondernemer moet je niet bij de pakken neer gaan zitten als het financieel tegenzit, maar een nieuwe weg vinden om je doel te bereiken. “Het is eenvoudig om te denken dat als je het geld niet hebt, je niet verder kunt. Maar vaker hebben we gezien dat een gebrek aan die luxe de meest creatieve ideeën opleverden.”

Stoelschermen
Branson haalt een voorbeeld van zijn eigen maatschappij aan. Jaren geleden wilden ze schermen in iedere stoel hebben, in plaats van alleen in de gangen. En niet alleen in de businessclass, maar door heel het toestel heen. Die investering ging hem 10 miljoen dollar kosten.

Lening
Overal probeerde hij aan een lening voor de 10 miljoen te komen, maar naar eigen zeggen wilde niemand hem helpen. Toen kwam hij met een plan. Hij bestelde bij Boeing 12 nieuwe 747’s, met de eis dat elk stoel een scherm kreeg. Een lening van 2,5 miljard voor die investering was zo rond. Zo had hij een compleet nieuwe vloot en was hij de concurrentie mijlen voor.

Hoge verwachtingen
Met het verhaal wil hij aangeven dat je altijd hoge verwachtingen moet hebben. “Of je nu een entrepreneur bent, een zakenman of een klant, het is belangrijk hoge verwachtingen te hebben. Als je met minder genoegen neemt, zul je nooit innoveren.

Poll: welk KLM-vliegtuig wordt het meeste gemist?

Michiel Stol

Redacteur. Michiel is freelance journalist, die vroeger zoals veel jongens piloot wilde worden. Dat is hij uiteindelijk toch niet geworden. Voor Michiel is het mooiste plekje op de wereld toch wel het strand achter het vliegveld van Sint Maarten.

Gerelateerde artikelen

Back to top button