Foto artikelLiefhebberNieuwsOverig nieuwsProfessional

Opnieuw Boeing 787 bijna gereed voor KLM

Nog een paar testen, maar dan is er weer een Boeing 787 gereed om aan KLM geleverd te worden. Zondag was het nieuwe toestel in vol ornaat te bewonderen op Boeing’s Paine Field Airport in Everett, Washington.Testen
De nieuwe 787, met registratie PH-BHL, zal de komende tijd nog een aantal testen ondergaan voordat het daadwerkelijk naar Amsterdam gevlogen wordt en door KLM kan worden ingezet. Zondag werd het toestel klaargemaakt voor een zogenaamde B1 test.Nummer 9

Wanneer alle testen voltooid zijn en de levering een feit is, wordt dit de negende Boeing 787-9 die in dienst treedt. In november 2015 ontving de maatschappij de eerste Dreamliner. Er volgden er nog eens zeven. Tot 2019 zal dit door gaan tot er in totaal veertien 787-9’s zijn. Welke naam de PH-BHL gaat krijgen, is nog niet bekend.

Boeing 787-10
Vanaf 2019 ontvangt de maatschappij ook nog eens zeven van de grootste Dreamliners, de B787-10. De Koninklijke vliegt eind 2021 dus met 21 Dreamliners. De andere vier uit de bestelling zullen voor Air France vliegen.

Tags

Michiel Stol

Redacteur. Michiel is freelance journalist, die vroeger zoals veel jongens piloot wilde worden. Dat is hij uiteindelijk toch niet geworden. Voor Michiel is het mooiste plekje op de wereld toch wel het strand achter het vliegveld van Sint Maarten.

Gerelateerde artikelen