AirlinesIndustrieNieuwsOnderwerpProfessional

AF-KLM trekt aan de bel om lange wachttijden

Air France-KLM-topman Jean-Marc Janaillac heeft er bij de Franse autoriteiten op aangedrongen om “serieuze maatregelen” te nemen bij de securitychecks op de Parijse luchthavens Charles de Gaulle en Orly. De lange wachttijden op de vliegvelden zorgen voor vertraagde vluchten bij de luchtvaartgroep, zo meldt Reuters in een interview met Janaillac.

Vakantieseizoen
Sinds de aanslagen in Frankrijk de laatste twee jaar gelden er strengere securitycontroles door de politie op en rond de luchthavens. Hierdoor duurt het langer om de controles te doorlopen. Nu de passagiersaantallen toenemen met het naderen van het vakantieseizoen vindt Janaillac het tijd dat er iets aan wordt gedaan.

Maatregelen
Op beide luchthavens zijn politiefilters waardoor de wachttijden op kunnen lopen tot meer dan twee uur. Hierdoor komen reizigers later aan met vluchtvertragingen tot gevolg. De topman roept de autoriteiten op om gebruik te maken van gezichtsherkenningstechniek. Hij neemt hiermee Amsterdam en Londen als voorbeeld. Daarnaast moet er meer versterking komen bij de grenscontrole vindt de CEO.

Het aantal boekingen bij AF-KLM steeg de eerste helft van dit jaar. Janaillac verwacht bovendien dat de groei doorzet.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen