fbpx
IncidentenNieuwsNL NieuwsOnderwerpenVliegvelden

Vliegverkeer Eindhoven plat; verkeerstoren ontruimd

Het vliegverkeer op Eindhoven Airport is maandagmiddag stilgelegd. Vanaf 13:00 uur mochten er geen toestellen meer landen en opstijgen vanaf de luchthaven vanwege een ‘vreemde geur’ in de verkeerstoren. Rond 14:45 uur landde de eerste vlucht weer en kwam het vliegverkeer weer op gang.

Ontruimd
De toren is even na één uur vanmiddag ontruimd. De brandweer Brabant-Zuidoost spreekt van een ‘irriterende stof’ in de verkeerstoren. Het is nog niet duidelijk om welke stof het gaat. De brandweer voert onderzoek uit. Er is een crisisbeheersplan in werking gesteld.

Vliegverkeer
Vluchten naar Eindhoven werden omgeleid. Twee vluchten van Transavia uit Faro en Alicante zijn uitgeweken naar Maastricht. Een toestel van Vueling uit Barcelona is omgeleid naar Amsterdam. Ook was er een uitwijker naar Weeze. Vertrekkende vliegtuigen bleven aan de grond.

https://twitter.com/ElanorBoekholt/status/884391374849802241

Het Eindhovens Dagblad meldt dat de luchtverkeersleiding is overgedragen aan het commandocentrum van de Koninklijke Luchtmacht in Nieuw Milligen.

Update
De brandweer meldt dat er tijdens meerdere controles niks is gevonden. De geur zou ontstaan zijn door onderhoudswerkzaamheden in de toren.

Poll: welk KLM-vliegtuig wordt het meeste gemist?

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button