AirlinesFinancieelIndustrieNieuwsOnderwerpProfessional

‘Grote ontslagronde bij Emirates’

Bij Emirates vindt de komende tijd een forse ontslagronde plaats. Dit meldt Bloomberg op basis van gesprekken met betrokken personen. De banen zouden verdwijnen onder senior cabinemedewerkers en op de afdeling personeelsadministratie en IT. De laatste jaren is de maatschappij sterk gegroeid, maar nu is het genoodzaakt om efficiënter te werken, zo wordt er gemeld.

Minder personeel
Een woordvoerder van de maatschappij laat in een reactie aan Bloomberg weten dat er minder personeel wordt aangenomen om de operaties te stroomlijnen, met nieuwe technologieën en betere manieren om zaken intern op te lossen. Op 31 maart dit jaar had Emirates 105.000 medewerkers in dienst. Het is onduidelijk hoeveel arbeidsplaatsen zouden verdwijnen.

Verlies
Door het Amerikaanse laptopverbod en een tegenvallende vraag moest Emirates vorig kwartaal in het aantal vluchten naar de Verenigde Staten snijden, met als gevolg dat er een overschot van vliegtuigen ontstond. Ook de lage olieprijs in de regio zorgde ervoor dat Emirates minder kon uitgeven. Vorig jaar werd voor het eerst sinds 2012 verlies geleden.

Maatregelen
Om meer omzet de generen heeft de maatschappij maatregelen genomen zoals de stoelkeuze en toegang tot lounges tegen betaling. Mogelijk komt er ook een premium economyclass om de teruglopende businessclass markt op te vangen. Vorige week kwamen berichten naar buiten over een beoogde fusie met Flydubai.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close