fbpx
AirlinesNieuwsOnderwerpenProfessional

Laatste hobbels voor nieuwe Air France-dochter

Over een week moet de definitieve beslissing worden genomen over de nieuwe Air France-dochter Boost. Pilotenvakbond SNPL is er nog niet uit in de onderhandelingen met Air France. De piloten willen meer garanties over het aantal vluchten dat Boost zal uitvoeren, zo zei SNPL-voorzitter Philippe Evain tegen Bloomberg.

Vooruitgang
Volgens Evain is er veel voorruitgang geboekt in de onderhandelingen de afgelopen maanden sinds februari, toen de pilotenbond akkoord ging een nieuwe maatschappij. Evain: “We hebben ingestemd met Boost, we hebben ingestemd met de besparingen, het laatste discussiepunt gaat over de baankansen bij Air France.”

Ontevredenheid
De scheve groei van de productie binnen Air France-KLM is voor de pilotenbonden moeilijk verteerbaar. Air France zou wat betreft uitbreiding in het vluchtaanbod achterblijven op KLM, tot ontevredenheid bij een deel van de partijen. De verdeling van vluchten is voor de piloten ook in de laatste onderhandelingen een twistpunt.

Cabinebonden
De pilotenbond heeft een grote invloed op de kans van slagen van Boost. 65 procent van de Air France-piloten zijn aangesloten bij SNPL. Ook de cabinebonden SNPNC en UNSA zitten met Air France om de tafel, om het laatste voorstel te bespreken. Deze week moeten de bonden een oordeel vellen.

Concurrentie
Boost moet met een vloot van A320’s, A321’s en A340’s de concurrentie aangaan met de Europese low-cost carriers. Air France-KLM investeert de komende jaren miljarden in het project om op de drukke routes marktaandeel terug te kunnen winnen.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Henk Koopmans

Senior editor. Henk studeerde Transportation Engineering aan de Universiteit Twente en is met name geïnteresseerd in de luchtvaartoperatie. Henk heeft als doel om een waardevolle bijdrage te leveren aan de toekomst van deze branche.

Gerelateerde artikelen

Back to top button