NieuwsNL nieuwsOnderwerpProfessionalVliegvelden

‘I&M onderzoekt aanpassingen luchtruim Lelystad’

Volgens Omroep Flevoland is het ministerie van Infrastructuur en Milieu bereid te onderzoeken of er nog ruimte is voor eventuele aanpassingen in de indeling van het luchtruim rond Lelystad. Dat is de uitkomst van het overleg tussen staatssecretaris Sharon Dijksma en de provincies Flevoland, Gelderland en Overijssel.Vliegroutes
Dijksma is bereid meer toelichting te geven op de aangekondigde plannen. De provincies Gelderland en Overijssel waren ontevreden over de lage vliegroutes van en naar Lelystad. De vliegroutes zijn gepland op minimaal 1.800 meter hoogte. De provincies vrezen voor geluidsoverlast.

Teuge
Zonder verwachtingen te wekken wil het ministerie onderzoeken of de geplande indeling aangepast kan worden. Ook wordt de toekomst van vliegveld Teuge hierin in meegenomen. Dijksma benadrukt dat de indeling van het luchtruim uiterst ingewikkeld is. Ze benadrukt tijdens het proces in gesprek te blijven met de partijen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het betere luchtvaartnieuws.

Gerelateerde artikelen