AirlinesNieuwsOnderwerpProfessional

Nieuwe strategie Ryanair: vluchten afblazen

Opnieuw schrapt Ryanair routes. De prijsvechter ziet af van een aantal aangekondigde verbindingen vanuit Oekraïne. Vorige week werden nog nieuwe bestemmingen vanuit Nederland geannuleerd.

Groeimogelijkheden
Er zouden vier routes vanuit Kiev komen, en zeven vanuit Lviv. Ryanair ziet daarvan af omdat de luchthaven van Kiev volgens de maatschappij de gemaakte afspraken over groeimogelijkheden niet nakomt. Volgens de Ryanair heeft de luchthaven van Kiev in plaats daarvan “gekozen voor het beschermen van hoge-tarieven luchtvaartmaatschappijen.” Daarmee doelt de maatschappij onder andere op de nationale maatschappij Ukraine International Airlines.

Eindhoven
Ryanair zou vanuit Kiev en Lviv onder meer Eindhoven vliegen. Vorige week schrapte Ryanair ook op Eindhoven geplande routes, naar Aarhus, Milaan Malpensa, Trapani, Oradea, Rabat en Tanger, vanwege beperkte groeimogelijkheden in Nederland. CEO Michael O’Leary zei dat Nederland KLM beschermt. “Schiphol stelt alleen maar een limiet aan het aantal vliegbewegingen om KLM te beschermen.”

Mislopen
Ryanair maakt duidelijk wat Oekraïne misloopt. “Het niet nakomen van de verplichtingen van Kiev Airport zal resulteren in het verlies van meer dan 500.000 bezoekers en 400 vliegveldjobs in het eerste jaar alleen, waardoor de Oekraïense economie aanzienlijk zou zijn gestimuleerd. Wij betreuren ook dat Lviv Airport het slachtoffer is geworden van de luchthaven van Kiev.”

Overgeheveld
Volgens Ryanair wordt de capaciteit overgeheveld naar concurrerende markten zoals Duitsland, Israël en Polen. “Ryanair zal dit jaar van 130 miljoen passagiers groeien tot 200 miljoen passagiers in 2024 en behoudt de hoop dat Oekraïne op een gegeven moment in de toekomst aan deze groei kan deelnemen.”

Reactie Oekraïne
Oekraïne wil in gesprek blijven met Ryanair, zei minister-president Volodymyr Groysman in een reactie. Hij zou samen met een aantal bewindspersonen en het ministerie van Infrastructuur bijeen zijn gekomen na de berichtgeving. “We hebben besloten het onderhandelingsproces met Ryanair te hervatten.”

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/