fbpx
AirlinesNieuwsOnderwerpenProfessional

Air France cabine: afspraken Boost en cao

Air France en het cabinepersoneel hebben een akkoord bereikt over een nieuwe, vijfjarige cao. Zo meldt het ANP.

Boost
In de cao zijn onder andere afspraken gemaakt over het nieuwe dochterbedrijf Boost, waarvan de stewards en stewardessen onder een goedkopere regeling komen te vallen.

Stemmen
Twee vakbonden hebben het voorstel van de Franse maatschappij woensdag ondertekend. Samen vertegenwoordigen zij een meerderheid van al het cabinepersoneel. De derde vakbond wacht eerst een ledenraadpleging af, welke later deze maand wordt gehouden.

Nieuw personeel
Details over de nieuwe cao zijn niet bekend gemaakt. Wel kwam naar buiten dat er plaats komt voor minstens vijfhonderd nieuwe cabinemedewerkers.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button